MB Log

HİZMET ALINMAZ, VERİLİR. TAKIM OYUNU İLE BAŞARI GELİR…

“Etkili bir insan olmak ve insanlar üzerinde olumlu etki bırakmak istiyorsanız, onların arasına karışmalı ve gerçekten hayatlarına dahil olmalısınız. “ John C. Maxwell

 

Geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi günü önemli bir toplantı için İzmir’den Adana’ya seyahat etmek durumundaydım. Sabah 06:45’te hareket edecek uçağımı hafta için yoğun çalışmanın verdiği yorgunluğu etkisi ile uyanamayıp kaçırdım. Fakat bir kere söz vermiştim ve orada olmalıydım. Bu sorumluluk ve görev bilincinden hareketle sonraki uçuşlarda yer aradım. En erken bulduğum uçuş maalesef aktarmalı idi ve ancak öğleden sonra orada olabilecektim. Toplantıyı biraz erteleyerek de olsa hedefime ulaşmıştım.

 

Öğleden sonra Adana’ya indim ve söz verdiğim üzere bir grup genç arkadaşımla 4 saatlik uzun ve verimli bir toplantıya imza attım. Toplantı çıktılarının somut eylem adımlarına dayanıyor olması toplantının ne kadar verimli olduğunun bir diğer göstergesi idi.

 

Asıl değinmek istediğim konu ise toplantı sonrası yaşadıklarım.

 

Uçak saatime az kalmış olmasına rağmen Adana’nın o meşhur kebabından yemeden ayrılmak olmazdı. Sabah ki uçağı kaçırmanın stresi ve günün yorgunluğu ile gerilen bedenimi ve midemi, zafer kazanmış bir komutan edası ile ödüllendirmenin zamanı gelmişti.

 

Toplantıya katıldığım ekibin organize ettiği mekana ayak bastık. Zamanımızın azlığı konusunda uyarıyı yaptıktan sonra beklemeye başladık. Rezervasyon nedeniyle masamız ve servisler hazırdı. Her şey mükemmel görünüyordu. Beklerken dikkatimi çekti. Mekan yaklaşık 50 – 60 masadan oluşuyordu. Tam yemek saati ve neredeyse her masada birkaç kişi vardı. Bizim masa mevcudu 12 kişiden oluşuyordu.

 

Bir arı gibi mekanın içerisinde basmadık alan bırakmayan servis elemanları, şef garsonun maestro edasındaki yönetimi ile mükemmel bir hizmet sundular. Tam bir takım çalışması, herkes görevinin bilincinde ve şef garson hem yönetiyor hem de destekliyor. Uzun zamandır bu kadar istekli ve her biri bu kadar motive takım görmedim diyebilirim. Belki yaptıkları iş o kadar karmaşık olmayabilir ama onlar küçümseyip boş vermek yerine bulundukları yerde ve yaptıkları işte mükemmele ulaşmayı hedeflemişlerdi besbelli.

 

Nefis kebaplarımız soğutulmadan kalabalık masaya aynı anda servis edildi. Zamanımızın kısıtlı olduğu bilgisi yerine ulaşmıştı. Hepimiz keyifliydik ve midemize ettirdiğimiz bayramın tadını çıkarıyorduk. Derken şef garson yanımıza geldi. “Efendim yemeklerinizi bitirdiğinizi görüyorum. Arzu ederseniz sizi arkadaki tatlı masasına alalım.” Dedi.

 

Başımı çevirdiğim anda 12 kişilik servis açılmış ve tatlı servisi dağıtılmış masayı gördüm. Hizmette sınır yoktur kelimesinin karşılığı bu olsa gerek. Tatlı masası kavramına hepimiz çok güldük ama servisin bu kadar hızlı ve bu kadar organize olması da bizi bir o kadar keyiflendirmişti. Kısacası her şey mükemmeldi.

 

Şikayet etmeden, burun kıvırmadan, şevkle ve heyecanla yapılmış bir iş ve onun ardındaki mutluluk tablosu. Ayrılırken şef garson tarafından kapıya kadar uğurlandık ama fazla kalmadan nezaketle yanımızdan ayrıldı. Neden mi ? Servis aksamamalıydı.

 

Danışmanlara, eğitimcilere ve diğer destek aldıkları kurumlara ciddi rakamlar ödeyen büyük kurumsal yapılarda göremediğimiz takım çalışmasının ve mükemmel liderliğin örneğini, kendi çapında böyle bir mekanda görüyor olmak enteresandı. Umarım kısa zamanda büyük plazaların yüksek katlarındaki, güzel manzaralı ofisleri olan, dolgun maaşlı yöneticilerimiz de, asıl mevzunun bu olduğunu, toplantılar ve meşguliyetlerin arkasına saklanmaktan vazgeçerek, kafalarını çıkarıp takımlarının hayatlarına dahil olmaları gerektiğini anlarlar.

 

X kuşağını, Y kuşağını ve hatta gelen Z kuşağını anlamak için önce insanı anlamak lazım ne dersiniz ?

Proje ve faliyetlerimizden haber alın.

Bize Ulaşın

NÖRON ÖZEL EGT. VE DAN. HİZ. LTD. ŞTİ.

Alsancak Mahallesi 1473 Sokak No:5 
Muzaffer Tuzcuoğlu iş merkezi Kat.3 D.303 Konak / İzmir

T02324634223

Einfo@noronus.com