MB Log

BU SADECE BAŞLANGIÇ

Tüm dostlara ve henüz beni dost bilmeyenlere selamlar

 

Güzel bir haftanın başlangıcı olmasını diliyorum. Biliyorum bu sabah bir çoğumuz iyi bir başlangıç yapsa da bir çoğumuz sorunlu bir sabaha uyandı. Çok sevdiğim bir dostum da bu sabaha kendince sorun olarak düşündüğü bir dizi olayla başlamıştı. O moral bozukluğu ve stresle attığı bir facebook mesajı beni bu konuda hemen bir kaç satır karalamaya itti.

 

Vapura yetişmeye çalışırken evrak çantasının sapı kopmuş ve tam da vapura bineceği anda cüzdanını evde unuttuğunu anlamıştı. Beş parasız ve vapuru kaçırmış halinizle üstelik işe de geç kalmışken kendinizi bir hayal edin.  Evet gözlerinizin önüne getirin. Ne hissedip , ne deneyimlerdiniz ?

Sinir, kızgınlık, kahretme, ya da hiç bir şeyi umursamadan yoluma devam ederdim. Cevabınızı verirken lütfen kendinize karşı dürüst olun.

 

Sizden yapmanızı rica ettiğim şeyi önce ben deneyimledim. Durumu değerlendirmek adına, "Ben olsaydım bu durumun kendi adıma olumlu bir sonuç doğurabilmesi için neyi daha farklı yapıyor olurdum ?"sorusuna cevap aradım. Kendimce bir çok cevaba ulaştım siz de deneyebilirsiniz. Hadi çekinmeyin şimdi başlayın. Bu arada Pozitif Düşün pozitif kal ya da Polyanna'cılık oyna gibi bir çıkarım yapmayın çünkü yukarıdaki sorunun derininde sizi daha yaratıcı düşünmeye itecek figürler var.

 

Bununla da yetinmedim ve rastgele elime aldığım bir kitaptan rastgele bir sayfa bulup soruma cevap vermesini bekledim. Sonucu aynı şekilde yazıyorum.

 

Yaklaşık 95 sayfalık küçük ama içi dolu bir kitap almışım kitaplığımdaki raftan. Elimi attığım sayfa numarası tam da 65. Aynen şunlar yazıyor.

 

"Sen düşüncelerinin sahibisin. Düşüncelerin senin sahibin değil. Sen onları nereye yönlendirirsen oraya gideceklerdir ve seni şaşkına çeviren sorunlara çözüm arayacaklardır. Zihnin görevi sana hizmet etmektir. Senin görevin ise seçimler yapmaktır. Ne yapmak istiyorsun. Nereye gitmek istiyorsun ? "

 

İşte bu hem de tam onikiden.

 

Evrenin mucizesi deyin, tesadüf deyin ya da aman bu ne saçmalık böyle şey olur mu deyin ? Ben buna SERENDIPITY diyorum ve zaman zaman uygulamayı seviyorum.

 

Ne derseniz deyin sonuçta hepimizin sükunetle kabul edeceği bir gerçek var.

 

Hem de dopdolu tereddütsüz bir gerçek.

 

Kendimize bile itiraf etmekte zorlandığımız ve çeşitli bahanelerle uzaklaşmaya çalıştığımız bir gerçek.

 

"Sen düşüncelerinin sahibisin. Düşüncelerin senin sahibin değil. Sen onları nereye yönlendirirsen oraya gideceklerdir. Hem de hiç tereddüt etmeden."

 

Siz olsaydınız ne yapardınız ? Ya da bu satıları okuduktan sonra bu farkındalıkla baktığınız da neyi daha farklı yapıyor olsaydınız sizin için daha olumlu bir sonuç yaratıyor olurdunuz ?

 

Sevgilerimle

 

Mustafa BAYINDIR

Eğitmen ve Profesyonel Koç

Proje ve faliyetlerimizden haber alın.

Bize Ulaşın

NÖRON ÖZEL EGT. VE DAN. HİZ. LTD. ŞTİ.

Alsancak Mahallesi 1473 Sokak No:5 
Muzaffer Tuzcuoğlu iş merkezi Kat.3 D.303 Konak / İzmir

T02324634223

Einfo@noronus.com