MB Log

İYİ YAŞAMAK VE ZORU BAŞARMAK

Başarısız insanların yollarında engel olarak gördüğü şeyler, başarılı olanlar için başarıya giden birer basamaktır.Mustafa Bayındır

 

Ömrümüz boyunca, hiç aksatmadan ve karşılık beklemeden bütün şefkati ile bizi kollarında büyüten Doğa Ana, karnımızı doyurmanın yanında, ruhsal ve bilişsel süreçlerimiz için de bize muhtelif mucizeler sunar. Hayatımızı kolaylaştıracak önemli bir ders niteliğindeki bu mesajlar kimi zaman fark edilir ve hayata geçirilir,  kimi zamansa sanki hiç yaşanmamış gibi unutulur gidilir.


Yer Endonezya, Tarih Kasım 2013, Sinabung adı verilen volkan bir sabah büyük bir gürültüyle patlar. Ortalık bir anda alevler içerisinde kalmıştır. Patlama sonrası yaklaşan lavlar ve yoğun duman nedeniyle 12.000 kişi evlerini boşaltır. Kısa sürede lavlar ortalığı yakıp yıkar. Kızgın volkandan geriye kalan kesif bir duman kokusu ve simsiyah küllerle kaplanmış bir kara parçası.


Sinabung'un söndürdüğü hayatların fotoğraflarını incelerken, yukarıda da göreceğiniz detaydan kendimi alamadım. Kıpkırmızı bir AMBER çiçeği. Kırmızının o en güzel hali ile incecik ve narin vücudunu küllerin arasında göstermek istercesine dimdik ayakta üstelik tutku dolu ve kararlı.


Rekabetin en acı verici şeklinin yaşandığı günümüzde eskiye göre daha yoğun bir çalışma temposuyla karşılaştığımız aşikar. Beklentilerin sürekli arttığı, hayatta kalabilmek adına aşmamız gereken engel sayısının çoğaldığı bir dünyada yaşıyoruz. Stres düzeyi her geçen gün biraz daha yükseliyor. İş hayatında ve sosyal hayatımızda karşılaştığımız bunca olumsuzluğu yenmek giderek daha da zorlaşıyor.


Karanlık bir duman bulutunun ve simsiyah küllerin arasından bütün güzelliği ile narin vücudunu cesaretle uzatan Amber çiçeği gibi olabilmek için hayallerimizden vazgeçmemek ve üstümüze üstümüze gelen bu stres dolu dünyanın yükünü azaltabilmek için neler yapabiliriz? Zihinsel olarak güçlü olanlar ve yoğun strese rağmen başarılı olmayı başaranlar neyi daha farklı yapıyorlar? Küllerin arasından doğan Amber çiçeğinin sırrı ne ?


VAZGEÇMEMEK
Başarısızlık onlar için başarıya giden yolda sadece bir basamak. Yaşanan her başarısızlığı kendilerini geliştirmek adına bir fırsata çevirip, sonuca ulaşmak için tutku ile hayat amaçlarına doğru ilerliyorlar. Hiç bir engelin kendilerini yıldırmasına izin vermiyor ve hayallerini gerçekleştirmekten vazgeçmiyorlar.


ŞİKAYET ETMEMEK
Kendilerinin dışındaki insanların tutum ve davranışları,  iş tempolarının yoğunluğu ya da trafiğin yoğunluğu, kaybolan bavullar ya da terkedilme gibi kontrolleri altında olmayan olaylar karşısında çok fazla şikayetçi olmuyorlar. Durumlar ve olaylar karşısında kontrol edebilecekleri tek şeyin kendi tepki ve tutumları olduğunun farkındalar. Durumu sükunetle karşılayarak neyi daha farklı yapabileceklerini planlıyorlar.


DEĞİŞİM
Değişime direnmiyorlar. Değişimi ve gelişimi kendileri için bir hayat biçimi haline getiriyorlar. Farklı sonuçlar elde edip başarıya ulaşmak için değişerek ve değiştirerek sürekli daha iyiyi arama çabası gösteriyorlar. Davranış kalıplarının dışına çıkma cesareti gösterip farklı yöntemler bularak denemeye ve sonuçlarını değerlendirip başarıya giden yeni yöntemler keşfetmeye çalışıyorlar.


SABIR
Başarıya giden yolda atılan her bir adımın öneminin son derece bilincindeler ve bu adımları gereken zamanda atıyorlar. Sabır denilen şey, onlar için başarıya giden yolda önemli bir enstrüman. Sonuca ulaşmanın kolay olmadığını, çaba gerektirdiğini ve zaman aldığını iyi biliyorlar ve planlarını buna göre yapıyorlar.


GELECEK ODAKLILIK
Geçmişe saplanıp kalmıyorlar. Geçmişte yaşadıkları ile ilgili kendilerini suçlayarak vakit kaybetmiyorlar. Kendilerini suçlamak yerine yaşanılanlardan ders alarak geleceklerini inşa etmek üzere plan yapıyor ve hemen eyleme geçiyorlar. Herkes için aynı debide akan hayat nehrinden alabileceklerinin kendi çabalarına bağlı olduğunun farkındalar. Bu sebeple en iyi verimi elde edebilmek adına geçmişe saplanmak yerine, geleceğe odaklı yaşamayı özellikle tercih ediyorlar.


HATA VE TOLERANS
Yaptıkları hatalardan dolayı başkalarının onları suçlu ve kötü hissettirmelerine izin vermiyorlar. Başkalarının hatalarını da yüzlerine vurarak onların kendilerini kötü hissetmelerine sebep olmuyorlar. Hem kendi hem de başkalarının yapabilecekleri hatalar konusunda oldukça toleranslılar. Hatalara odaklanmak yerine çözüme odaklanmayı ve içinde bulundukları durumu kendi namlarına olumlu bir tavırla beslemeyi tercih ediyorlar.


RİSK ALMAK
Hayatlarındaki en büyük tehlikeyi hiç risk almamak olarak değerlendiriyorlar. Varoluşumuzu anlamlandırabilme yolculuğumuzda risk almanın kapıları açabilecek değişimi başlatacak kapıların anahtarı olarak bakıyorlar ve bu sebeple kontrol edebilecekleri kadar risk alıyorlar.
Biraz zor görünüyor değil mi? Başlangıçta bir çoğu için öyleydi ama yine birçoğu bunun üstesinden gelmeyi bildi. Yola çıkarken ihtiyacınız olan ilk şey gerçekleştirmeyi planladığınız şeye olan inancınız ve bu inancın doğurduğu tutkuyla ateşlenen cesaretiniz.


Unutmayın;


UZUN YAŞAMAYI HERKES, İYİ YAŞAMAYI İSE ÇOK AZ İNSAN İSTER.

Proje ve faliyetlerimizden haber alın.

Bize Ulaşın

NÖRON ÖZEL EGT. VE DAN. HİZ. LTD. ŞTİ.

Alsancak Mahallesi 1473 Sokak No:5 
Muzaffer Tuzcuoğlu iş merkezi Kat.3 D.303 Konak / İzmir

T02324634223

Einfo@noronus.com